Νέα Προϊόντα

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορία


 

Η Aegean Intertrade Co έχει συμβάλλει σημαντικά στον εξαγωγικό προσανατολισμό της Ελλάδας, με μια ιστορία τριών δεκαετιών και πλούσιες εμπειρίες στο Διεθνές εμπόριο. Πώς όμως και πότε ξεκίνησαν όλα; Ας κάνουμε μια βουτιά πίσω στο χρόνο…

 

 

O νεαρός Βασίλης Κόντος αποφοιτεί από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας έρθει για πρώτη φορά σε επαφή με αρχές μικροοικονομίας, μακροοικονομίας, οικονομικής ανάλυσης και διεθνών νομισματικών σχέσεων.

 

 

Προσλαμβάνεται στην ΕΒΕΠΥ ΑΕ, τη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής μαλακών πλαστικών στην Ευρώπη. Όντας δραστήριος και τολμηρός στις επιλογές του, αλλά και με βοήθεια τις ακαδημαϊκές του γνώσεις και την μελέτη πολλών ωρών, μέσα σε έξι μήνες προάγεται σε διευθυντή εξαγωγών.
 

 

Η ευθύνη είναι τρομακτική, και η πρόκληση μεγάλη. Η ΕBΕΠΥ είναι μια Εταιρεία που απασχολεί 700 άτομα και εξάγει τα προϊόντα της στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Ενδεικτικά: Ευρώπη, Καναδάς, ΗΠΑ, Αυστραλία, Αίγυπτος, Νιγηρία, Λιβύη, Λίβανος, Ιράκ, Ιράν, Ακτή Ελεφαντοστού, Σουρινάμ και αλλού. Κάθε εξαγωγή έχει ελάχιστη αξία 10.000 USD και γίνεται αποκλειστικά μέσω Letter of Credit, κάτι που απαιτεί εξαιρετική επάρκεια και σε βάθος γνώση των incoterms και των κανόνων του Διεθνούς εμπορίου. Η ΕBΕΠΥ αποδεικνύεται για τον Βασίλη Κόντο ένα δεύτερο Πανεπιστήμιο.

 

  

Ο υπερδραστήριος Βασίλης Κόντος παράλληλα με την ΕΒΕΠΥ ξεκινάει της διεκπεραίωση εξαγωγών ως freelancer. Βοηθάει έτσι πάνω από 25 ελληνικές Εταιρείες να εξάγουν τα προϊόντα τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Εξάγει τα πάντα: είδη μόδας, φωτιστικά, βυζαντινές εικόνες, υποδήματα, μεταλλικά καλούπια, παιχνίδια (συνεργάτης της Playmobil LYRA), απιονισμένο νερό, κεντήματα, αξεσουάρ αυτοκινήτου. Αποκτά πλήρη εξειδίκευση σε κάθε είδους επιχειρηματικές υπηρεσίες: νομοθεσία εξαγωγών, δημόσιες υπηρεσίες, δανειοδοτήσεις Εταιρειών, ασφαλιστικά θέματα και θέματα φορτώσεων και κανόνων Διεθνούς εμπορίου, αναπτύσσοντας συνεργασίες με Επιμελητήρια, Πρεσβείες, Υπουργεία, Νομισματικές Υπηρεσίες, Τελωνεία κλπ.

 

 

Αποκτά το πτυχίο εμπορικού αντιπροσώπου και κατοχυρώνει το όνομα ‘Aegean Intertrade Co’ για μελλοντική χρήση.

 

 

Ιδρύει την Good Luck ΕΠΕ μαζί με τον Αιγύπτιο Hissam Shalaby όντας διαχειριστής της και εξάγει φωτιστικά και είδη δώρου σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

 

 

Την Άνοιξη του 1985, ένας εισαγωγέας από το Vancouver του δυτικού Καναδά εκδηλώνει ενδιαφέρον για την εισαγωγή μιας μεγάλης ποικιλίας ελληνικών τροφίμων και έτσι αρχίζει το «μεγάλο ταξίδι» της πώλησης Ελληνικών Τροφίμων. Ο Βασίλης Κόντος ενεργοποιεί την Aegean Intertrade Co και συνεργάζεται με τις πρώτες Εταιρείες: Αφοί Χαΐτογλου, Καφετέξ (καφές Brazita), Άστρον Μεσσηνίας, ΕΒΕΚ ΑΕ (ελαιόλαδα ΜΙΝΩΑ), Κατσακούλης (ελαιόλαδα Irina, Nissa), Νάκος Κώστας (ελιές), Pelekan, Aβέζ, Τσούγκος (χαλβάς Βόλου), ΕΓΣ Κολυμβαρίου (ελαιόλαδα Κρήτης) και άλλες Εταιρείες, κάποιες από τις οποίες ανήκουν πια στην ιστορία.
 

 

 

Ο τότε πελάτης της Aegean Intertrade Co στο Ηνωμένο Βασίλειο G & E Imports εκδηλώνει ζήτηση για βιολογικό ελαιόλαδο. Η Aegean Intertrade Co δέχεται τον βρετανό υπάλληλο της Βρετανικής Εταιρίας πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ‘The Soil Association Organic Marketing Co Ltd’ στην Ελλάδα.

 

Σε συνεργασία με την Άστρον Μεσσηνίας ΑΕ (σημερινή Λέλια), επελέγησαν ελαιώνες που ήταν πλήρως απαλλαγμένοι από οποιοδήποτε φυτοφάρμακο ή λίπασμα. Ο αρμόδιος auditor, μετά από ενδελεχείς ελέγχους, πιστοποιεί το ελαιόλαδο ως ‘BIO under conversion’. Τον επόμενο χρόνο η βρετανική Εταιρεία πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων μετά από νέα επίσκεψη και έλεγχο  στους πρώτους ελαιώνες χορηγεί πλέον την οριστική πιστοποίηση ‘organic’.

 

Ο Βασίλης Κόντος και η Aegean Intertrade Co μετά από μία πολύ απαιτητική διαδικασία όσον αφορά χρόνο απασχόλησης, γνώσης, εξόδων, αλληλογραφίας, διαδικασιών κλπ δημιουργεί και εξάγει το πρώτο πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν της Ελλάδας.

 


 

 

Προσανατολισμός της Aegean Intertrade Co τη δεκαετία του 1990 είναι η διεύρυνση τόσο του πελατολογίου, όσο και των Βιομηχανιών που θα αντιπροσωπεύει στο εξωτερικό. Για πάνω από 15 χρόνια τα ταξίδια προώθησης και η συμμετοχή με δικά της περίπτερα σε Διεθνείς Εκθέσεις βοήθησαν πολλές γνωστές σήμερα ελληνικές Εταιρείες να ξεκινήσουν και να εδραιώσουν την παρουσία τους στις δύσκολες Αγορές του εξωτερικού.

 

Ενδεικτικές συμμετοχές της Aegean Intertrade Co:

  • 1993 - Έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Αθήνα.
  • 1994 - Έκθεση SIAL στο Παρίσι
  • 1995 - Έκθεση Anuga στην Κολωνία.
  • 1997 - Έκθεση Fancy Food Show στην Νέα Υόρκη.
  • 1999 - Έκθεση Anuga στην Κολωνία.
  • 2001 & 2003 - Έκθεση IFE στο Λονδίνο


 

6η  Έκθεση Τροφίμων & Ποτών | Εκθεσιακό Κέντρο Λ.Κηφισίας 1993
Διακρίνεται ο Νίκος Ψυλάκης, Γ.Γ. του Υπουργείου Γεωργίας και σκαπανέας της προώθησης του Ελληνικού ελαιολάδου στο Εξωτερικό, καθώς και ο τότε Υφυπουργός Εμπορίου κ. Μιχάλης Λιάπης 

Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Sial | Παρίσι 1994Η πρωτοποριακή ελληνική παρουσία και το Stand της Aegean Intertrade Co στην Fancy Food Show | Νέα Υόρκη 1997.

Μερικές -διάσημες σήμερα- Βιομηχανίες τα προϊόντα των οποίων πρωτοπαρουσιάστηκαν στο εξωτερικό όντας φιλοξενούμενες σε Περίπτερα της Aegean Intertrade Co στις παραπάνω Διεθνείς Εκθέσεις είναι: Coca Cola Hbc SA (χυμοί AMITA), Nestle (καφές ΛΟΥΜΙΔΗΣ, νερό ΚΟΡΠΗ), Agrino (ρύζι, όσπρια), αφοί Πανουτσόπουλοι (ζυμαρικά Stella), Κίκιζας ΑΕ (ζυμαρικά Melissa), Αμάλθεια (ελιές, ελαιόλαδα), ξύδι ΠΑΡΟΣ, ΕΓΣ Κολυμβαρίου, ΠΕΡΛΑ (θαλασσινό αλάτι), ΣΥΝΠΕ «Μελισσοκομική», Ωμέγα ΕΠΕ (λεμονοχυμοί), Καλλονή ΑΕ (ψαρικά), Σπυρίδης ΑΕ (ξηροί καρποί OSCAR), Χ.Κούτρας ΑΕ (σαλάτες Chef Grec), Γιώτης ΑΕ (μπαχαρικά Captain’s), Αφοί Βερβέρη ΑΕ (φέτα «ΒΙΓΛΑ», το νυν εργοστάσιο ΔΕΛΤΑ), Σουρωτή (Ανθρακούχο νερό), Σαραντής ΑΕ (γλυκά κουταλιού), Bingo ΑΕ κλπ.

 

 

Η Ιωάννα Ψευτογκά, αριστούχος απόφοιτος της σχολής «Διοίκησης & Οικονομίας», τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης του Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΩΝ προσλαμβάνεται στην Aegean Intertrade Co και αναλαμβάνει τη διαχείριση των φορτώσεων.

 

 

Ο Κωστής Κόντος, πρώτος γιος του Βασίλη, εισέρχεται στην Εταιρεία. Ο Κωστής είναι απόφοιτος «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» του Πανεπιστημίου Πειραιώς με κατεύθυνση στο Management. Ταυτόχρονα, εισέρχεται στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών μετά από εξετάσεις. Χρησιμοποιεί το ταλέντο και τις ιδέες του σε όφελος των πελατών της Aegean Intertrade Co και σε συνδυασμό με τις εμπορικές του γνώσεις αναλαμβάνει το σχεδιασμό προϊόντων, brands και ετικετών για τις Διεθνείς αγορές.


 

 

Το 2008 οι γιοί του Βασίλη, Κωστής και Γρηγόρης Κόντος αναλαμβάνουν δύο σημαντικά projects που αποτελούν κομβικά σημεία στην ιστορία της Aegean Intertrade Co. Το πρώτο είναι η δημιουργία ενός εξατομικευμένου software Enterprise Resource Planning (ERP) με σκοπό όλες οι κινήσεις της Εταιρείας να ελέγχονται μέσα από ένα κεντρικό πρόγραμμα. Η συνεργασία με πάνω από 80 προμηθευτές, το portfolio των 4.500 κωδικών και οι 200 πελάτες-αγοραστές σε 14 χώρες καθιστούν απαραίτητη την παραπάνω ενέργεια.

 

Παράλληλα, δημιουργείται ένα data bank website το οποίο συγκεντρώνει όλη την πληροφορία με μια πρωτότυπη παρουσίαση, θέτοντας τη βάση και σοβαρές προοπτικές για περαιτέρω διείσδυση σε νέες Αγορές.

 

Για τα παραπάνω έργα εκσυγχρονισμού χρησιμοποιούνται ίδια κεφάλαια με την συγχρηματοδότηση από το Γ’ Κοινοτικό πλαίσιο στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 


 

 

Η Aegean Intertrade Co πραγματοποιεί μέσω σημαντικού πελάτη της συμφωνία για πώληση βιολογικού extra παρθένου ελαιολάδου στην αλυσίδα super markets Spar της Αυστρίας. Μέσα σε τρία χρόνια και με μόνο ένα κωδικό, πραγματοποιεί πωλήσεις που αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

 

Παράλληλα, στην Aegean Intertrade Co εισέρχεται η Πόπη Παντερή, απόφοιτος του τμήματος «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και αναλαμβάνει το administration της Εταιρείας (διαχείριση παραγγελιών, έλεγχο και συντονισμό φορτώσεων κλπ). Έτσι, η Ιωάννα πλέον διαχειρίζεται πωλήσεις προς υφιστάμενους πελάτες, ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνη σε θέματα πληρωμών και διαχείρισης ποιοτικών προβλημάτων.

 

 

 

Ο Γρηγόρης Κόντος, δεύτερος γιος του Βασίλη Κόντου, εισέρχεται στην Εταιρεία –πλέον μόνιμα- μετά από μακρά εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά ταξίδια σε χώρες της Ασίας και της Αμερικής. Ο Γρηγόρης είναι απόφοιτος «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) με κατεύθυνση Marketing καθώς και του προγράμματος SWY του United Nations University – Japan Cabinet Office (Tokyo 2010). Αναλαμβάνει καθήκοντα Marketing και Ανάπτυξης Πωλήσεων μέσω προσέγγισης νέων αγορών.

 


 

 

H Aegean Intertrade Co λαμβάνει μέρος στην Anuga, την μεγαλύτερη εμπορική έκθεση τροφίμων και ποτών στον Κόσμο. Το stand της Aegean Intertrade Co γίνεται κέντρο συζητήσεων, αναλύσεων, παρουσιάσεων, και συμφωνιών με υπάρχοντες και νέους πελάτες – αγοραστές σε υφιστάμενες αλλά και νέες, αναπτυσσόμενες αγορές.

 

Παράλληλα, ξεκινάει συνεργασία με κορυφαία γερμανική Εταιρεία εισαγωγής πικλοειδών, συσκευάζοντας για λογαριασμό της πράσινες μακεδονικές πιπεριές γεμιστές με τυρί.


 

Εκθεση Τροφίμων και ποτών Anuga 2011 | Κολωνία, Γερμανία

 

Δημιουργείται η ‘Aegean Wine Selections’, το τμήμα της Aegean Intertrade Co που εξειδικεύεται στην εξαγωγή ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων. Υπεύθυνος ο Γρηγόρης Κόντος, έχοντας εξειδικευτεί στον χώρο (πτυχίο Sommelier της σχολής Le Monde και WSET HESTIA Advanced Certificate in Wines and Spirits), αναπτύσσοντας γευσιγνωστικές δεξιότητες και δοκιμάζοντας συνεχώς οίνους και αποστάγματα από όλο τον Κόσμο.

Παράλληλα, η Aegean Intertrade Co τοποθετεί 82 κωδικούς προϊόντων από 27 ελληνικές Εταιρείες παραγωγής τροφίμων σε 210 καταστήματα της ηγετικής αλυσίδας λιανεμπορίου Tesco στην Μεγάλη Βρετανία, μέσω της εισαγωγικής Εταιρείας και πελάτη της, Bevelynn Ltd.

 

Πραγματοποιείται συμφωνία και παραγγελίες ύψους € 270.000 (8 containers) ανά 6 εβδομάδες. Η Aegean Intertrade Co συντονίζει όλους τους προμηθευτές, συγκεντρώνει και αναλύει τα προϊοντικά στοιχεία, τις τεχνικές αναλύσεις και τα πιστοποιητικά που ζητούνται, προτείνει και δίνει λύσεις σε όλα τα ζητούμενα των αγοραστών, ενώ προσαρμόζει τις συσκευασίες για να είναι αποδεκτές από την αγγλική Αγορά. Είναι η Εταιρεία που καθιστά το μεγάλο αυτό project πραγματοποιήσιμο.

 


 

 Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα € 10.000.000 το χρόνο, έμψυχο δυναμικό που συνδυάζει νέες ιδέες, καινοτομία και εμπειρία, αλλά και τις ιδιόκτητες, περιβαλλοντικά φιλικές εγκαταστάσεις της, η Aegean Intertrade Co στα 27α γενέθλιά της αποδεικνύεται ένας από τους πιο αξιόπιστους εξαγωγικούς φορείς της χώρας.
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©