Νέα Προϊόντα

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MELISSA KIKIZAS FOOD PRODUCTS S.A.

Πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ο Αλέξανδρος Κίκιζας διατηρούσε ένα από τα πιο μεγάλα και γνωστά μπακάλικα της Παλιάς Αθήνας. Όμως το ανήσυχο και καινοτόμο πνεύμα του προέβλεψε ότι η έως τότε «παραξενιά» ορισμένων ταξιδεμένων στο εξωτερικό Ελλήνων και Ελληνίδων που έφερναν μαζί τους ή παρήγαγαν στο σπίτι τα άγνωστα στο πλατύ κοινό ‘μακαρόνια’, θα γινόταν μόδα. Έτσι, ξεκίνησε δοκιμαστικά να παράγει και να διαθέτει μικρές ποσότητες ζυμαρικών, έως ότου η απίστευτη αποδοχή του κοινού τον οδήγησε να ιδρύσει το 1947 την Εταιρεία ΜΕΛΙΣΣΑ - ΚΙΚΙΖΑΣ.

 


Σήμερα, είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής ζυμαρικών στην Ελλάδα και μία από τις σημαντικότερες Εταιρείες τροφίμων της χώρας. Από την εποχή της ίδρυσής της έως σήμερα, σημειώνει συνεχή ανάπτυξη και επέκταση σε διάφορους τομείς. Με διεθνείς συνεργασίες από τη δεκαετία του 1980, η MEΛΙΣΣΑ - ΚΙΚΙΖΑΣ δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία και σε άλλους τομείς τροφίμων και κυρίως στον τομέα των τοματικών προϊόντων (Pummaró Melissa).

Βασικό κορμό της δραστηριότητος της εταιρίας αποτελεί η παραγωγή σιμιγδαλιού και ζυμαρικών. Η επιχείρηση διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα καθετοποιημένα συγκροτήματα παραγωγής ζυμαρικών που είναι εγκατεστημένο στη σιτοπαραγωγό περιοχή της Λάρισας, αλέθοντας ετησίως πάνω από 65.000 τόνους σκληρού σίτου και παράγοντας περισσότερους από 50.000 τόνους ζυμαρικών. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί στα 2/3 περίπου του συνόλου της Ελληνικής Αγοράς Ζυμαρικών.

 


Σήμερα η εταιρία διαθέτει ένα από τα πληρέστερα δίκτυα πωλήσεων τροφίμων στην Ελλάδα, μέσω του οποίου διακινεί τα προϊόντα της. Οι βασικές μάρκες με τις οποίες είναι γνωστά τα ζυμαρικά της ΜΕΛΙΣΣΑ- ΚΙΚΙΖΑΣ στην ελληνική αγορά είναι: η ΜΕΛΙΣΣΑ, η ΣΤΕΛΛΑ, η premium σειρά PRIMO GUSTO με πολλά ειδικά ζυμαρικά και ΤΟΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, η παραδοσιακή σειρά ζυμαρικών ΒΛΑΧΑ, η παλαιά θεσσαλική μάρκα DEVETA και η Νο1 μάρκα της Θεσσαλονίκης ΑΒΕΖ. Γνωστό επίσης προϊόν της εταιρίας είναι το ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΜΕΛΙΣΣΑ για οικιακή παραγωγή γλυκών.

 Σημαντική είναι η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρίας αφού εξάγεται το 20% της συνολικής παραγωγής της. Ιδιαίτερα οργανωμένο είναι και το τμήμα πωλήσεων Food Service της επιχείρησης το οποίο καλύπτει την τροφοδοσία ξενοδοχείων, εστιατορίων και άλλων μονάδων μαζικής εστίασης. Στην εταιρία απασχολούνται 250 άτομα.

 

 

« Πίσω

Σχετικά προϊόντα

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ / 12 x 500g
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ / MELISSA KIKIZAS FOOD PRODUCTS S.A.
Δείτε όλα προϊόντα του προμηθευτή
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©