Νέα Προϊόντα

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NESTLE HELLAS S.A.

Η NESTLE αποτελεί παγκοσμίως το μεγαλύτερο οργανισμό στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας των τροφίμων. Η ετήσια επένδυσή της σε Έρευνα και Ανάπτυξη είναι η μεγαλύτερη του κλάδου, ενώ το προσωπικό της στον τομέα αυτό ξεπερνά τα 3.000 άτομα. Το Ερευνητικό Κέντρο της NESTLE στη Λωζάνη, όπου διεξάγεται βασική έρευνα, αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα από τα κορυφαία κέντρα ερευνών στο είδος του με πάνω από 300 δημοσιεύσεις σε έγκυρες επιστημονικές εκδόσεις κάθε χρόνο.

Στην Ελλάδα, η NESTLE έχει παρουσία πάνω από 100 χρόνια και αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές Εταιρείες τροφίμων και ποτών. Ο όμιλος NESTLE στην Ελλάδα (στον οποίο περιλαμβάνεται η NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.), διαθέτει συνολικά 4 εργοστάσια και απασχολεί συνολικά 1350 άτομα. Πρέπει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του ετήσιου κύκλου εργασιών του ομίλου στη χώρα μας προέρχονται από προϊόντα των εργοστασίων της Ελλάδας.

Το portfolio της NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το ΦΥΣΙΚΟ και ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΝΕΡΟ «ΚΟΡΠΗ», τον ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΚΑΦΕ «NESCAFE» και τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ «ΠΑΠΑΓΑΛΟ ΛΟΥΜΙΔΗ».

Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΟΡΠΗ

 


Το πιο ονομαστό νερό από τις αρχές του 20ου αιώνα! Η περιοχή από την οποία πηγάζει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΟΡΠΗ φημίζεται εδώ και εκατό χρόνια για τη μοναδική ποιότητα και αγνότητα των νερών της. Βρίσκεται στα Ακαρνανικά Βουνά, ένα περιβάλλον ολότελα φυσικό και προστατευμένο χωρίς ίχνη βιομηχανικής δραστηριότητας, φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων ή οποιοδήποτε άλλων βλαβερών ουσιών. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΟΡΠΗ εμφιαλώνεται στην πηγή του χωρίς την παρέμβαση ανθρώπινου χεριού, σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και τις αυστηρές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για ένα νερό εξαιρετικής ποιότητας που περνάει καθημερινά από 500 ποιοτικούς ελέγχους που πιστοποιούν την υψηλή ποιότητά του. Για αυτούς αλλά και πολλούς άλλους λόγους η προτίμηση των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας στο Κορπή είναι ξεκάθαρη καθώς το μερίδιο αγοράς του ΚΟΡΠΗ στην περιοχή αυτή ανέρχεται στο 54% (Πηγή: AC Nielsen MATON07).

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή είναι ένα νερό εξαιρετικής ποιότητας. Την υπεροχή του θα την διαπιστώσετε από την πρώτη επαφή μαζί του:

 • από την κρυστάλλινη όψη του
 • από την λεπτή και μαλακή γεύση του
 • την απαλή υφή του

Τα προτερήματά του όμως δεν περιορίζονται σε αυτά. Η πρακτικά μηδενική περιεκτικότητα του σε αμμωνιακές ρίζες, νιτρικά και νιτρώδη καταδεικνύει την καθαρότητά του. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα γεγονός που το καθιστά ιδανικό για παιδιά και βρέφη.Είναι επίσης κατάλληλο για δίαιτα πτωχή σε νάτριο, δηλαδή για όσους έχουν υπέρταση καθώς και για εκείνους που έχουν προβλήματα πίεσης ή νεφρών ή απλά επιθυμούν μία ισορροπημένη διατροφή.

Παράλληλα προσφέρεται και το Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΟΡΠΗ. Η Εταιρεία έκλεισε σε ένα γυάλινο μπουκάλι φύση, νερό, και αέρα. Ελαφρύ και χωνευτικό, τo Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή αποτελεί ιδανική επιλογή τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το πέρας ενός πλούσιου ή μη γεύματος! Και για όσους επιθυμούν κάτι δροσιστικό μπορούν να το απολαύσουν σκέτο, σε φυσικούς χυμούς φρούτων και κοκτέιλς ή ακόμη με πάγο και λεμόνι.

NESCAFE

 

 


Οι προσπάθειες και τα πειράματα διήρκησαν πολλά χρόνια μέχρι τη μεγάλη επιτυχία, την παρασκευή του πρώτου στιγμιαίου καφέ. Φθάνοντας λοιπόν στο έτος 1938, οι ερευνητές της Nestle παρουσιάζουν στην Ελβετία την ανακάλυψη που αγάπησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο.

Σήμερα, ο γνωστός μας NESCAFE συντροφεύει με την υπέροχη γεύση του κάθε στιγμή της ημέρας.

Η διαδικασία παρασκεύης του  περιλαμβάνει δύο στάδια:

1ο ΣΤΑΔΙΟ

 • Αυστηρή επιλογή των κόκκων του πράσινου καφέ και ανάμειξη των διαφόρων ποικιλιών όπως η Arabica και η Robusta.
 • Καβούρδισμα, δηλαδή ψήσιμο του πράσινου καφέ που αναδεικνύει τις αρωματικές και γευστικές του ιδιότητες και στη συνέχεια άλεσμα.
 • Φιλτράρισμα σε μεγάλες καφετιέρες με ζεστό νερό, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας καφές πολύ συμπυκνωμένος.

2Ο ΣΤΑΔΙΟ


Σε αυτό το στάδιο γίνεται ο διαχωρισμός του καφέ από το νερό με δύο μεθόδους:

 • Την αποξήρανση του καφέ "εν θερμώ" (Spray drying), που αποτελεί και εφεύρεση της Nestle. (Με αυτή τη μέθοδο παρασκευάζεται ο  Classic και ο  Select).
 • Το freeze drying. Μια μέθοδο που αποτελεί μια τελειοποίηση της πρώτης που πέτυχε η Nestle το 1964. (Με αυτή τη μέθοδο παρασκευάζεται ο  Gold Blend)

ΛΟΥΜΙΔΗΣ

 


Ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία του ελληνικού καφέ έχει την υπογραφή ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΛΟΥΜΙΔΗΣ. Το 1919 άνοιξε στον Πειραιά το πρώτο κατάστημα πώλησης «έτοιμου ελληνικού καφέ ΛΟΥΜΙΔΗΣ». Ήταν το αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας και επίπονων προσπαθειών που άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στην κατηγορία του ελληνικού καφέ.

Ο «έτοιμος καφέ ΛΟΥΜΙΔΗΣ» (και από το 1926 ΛΟΥΜΙΔΗΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ) έγινε γρήγορα διάσημος για πολλούς λόγους:

 • Το εξαιρετικό του χαρμάνι
 • Το πλούσιο άρωμά του
 • Τη μοναδική του γεύση
 • Τους προσεκτικά επιλεγμένους κόκκους του.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΤΑΘΜΟΙ

1919: Ανοίγει στον Πειραιά το πρώτο καφεκοπτείο έτοιμου καφέ Λουμίδη.
1923: Λειτουργία του 2ου καταστήματος.
1926: Κατοχύρωση της εμπορικής ονομασίας ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ. Έναρξη της πώλησης ελληνικού καφέ εντός του καταστήματος και δημιουργία του προϊόντος ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ.
1928 – 50: Δημιουργία άλλων 4 καταστημάτων ΛΟΥΜΙΔΗΣ.
1955: Δημιουργία της πρώτης βιομηχανικής μονάδας παραγωγής ελληνικού καφέ.
1974: Μεταφορά όλης της παραγωγής ελληνικού καφέ στο καινούριο εργοστάσιο Οινοφύτων.
1987: Εξαγορά της ΛΟΥΜΙΔΗΣ ΑΕ από την NESTLE.
1990: Επέκταση των εγκαταστάσεων.
1994: Αναβάθμιση των πετρόμυλων άλεσης ελληνικού καφέ σε υψηλότατης τεχνολογίας μύλους.
2001: Δημιουργία κλειστού κυκλώματος διαχείρισης ωμού καφέ και μεταφορά του από τη Βραζιλία στο εργοστάσιο σε κλειστά containers.
2005: Επέκταση αποθηκών για την εξυπηρέτηση των μοντέρνων αναγκών logistics.

« Πίσω

Σχετικά προϊόντα

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ / 6 x 300g
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ / NESTLE HELLAS S.A.
Δείτε όλα προϊόντα του προμηθευτή
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©